Neki megérte

Neki megérte

Korábban is írtunk már különleges rendszámokról, Kínában, és Nagy-Britanniában is komoly piaca van a rendhagyó daraboknak, a gyűjtők milliós összegeket is hajlandóak fizetni a jelentéssel bíró vagy épp szerencsésnek vélt kódkombinációkért. Hallottunk már botrányos, taknyos rendszámokról is, de a mostani hírünk egy igazi rekordról szól.

Nagy-Britanniában ugyanis gazdára talált az eddigi legdrágább rendszám, az árverésen legtöbbet ajánló úriember végül 375 ezer fontot (130 millió Ft) – adókkal 440 ezere (kis híján 150 millió Ft) – fizetett az F1 jelű darabért. A pénzt jótékony célra fordították.

A Forma-1-et idéző rendszám eddig egy essexi tisztségviselő szolgálati Volvóján díszelgett, most azonban még jobb helyre kerül. A szerencsés licitáló, bizonyos Afzal Kahn Mercedes SLR McLarenjére szereli fel. A Forma-1-es azonosítótábla egy pár évvel ezelőtti aukción már felkeltette az F1 ura, Bernie Ecclestone, és a volt Jordan-főnök Eddie Jordan figyelmét is, azonban akkori ajánlataik nem érték el a kívánt árat.

“Kitüntetve érzem magam, amiért sikerült megszereznem egy ilyen kivételes rendszámtáblát. Minden ember álma, hogy a tökéletes autójára egy ilyen rendszámtábla kerüljön” – magyarázta az új tulajdonos.

A tábla értékét ne csak a betű-szám-kombináció jelentése adja egyébként – az F1-es rendszám az legrégebben kiadott darabok közé tartozik a szigetországban, 104 éves. A sorozat az A1-essel kezdődött, állítólag a közeljövőben az is kalapács alá kerül. Kíváncsian várjuk, hogy azért mennyit fizet majd valaki.