No.1?

No.1?

2007 december végén bejárta a világsajtót, hogy a Toyota több autót adott el, mint a General Motors. Most úgy hírlik mégsem a Toyota a világ elsőszámú autógyártója.

Azt nem tudjuk kinek is van igaza, hiszen decemberben még 9,51 millió a Toyotához és 9,18 millió a GM-hez tartozó járműről volt szó, a mostani beszámolók szerint viszont a japán gyártó kevesebbet, az amerikai több autót adott el.
 
Ha az új számokat nézzük, akkor a GM 9 369 524 járműig jutott 2007-ben, a Toyota viszont 9 366 000 darabot adott el. Lehet, hogy valaki elcserélt 200 ezer autót? Mindenesetre az új adatok szerint a General Motors őrzi a 77 éves világelsőségét. A BBC viszont ugyanennyi amerikai modell mellett 9,37 millió Toyotáról és japán elsőségről ír.

Pénzügyi tekintetben viszont a Toyota biztos, hogy jobban áll. A GM több tízmilliárd dolláros veszteségnél tart, miközben japán konkurense több mint tízmilliárdos profitot termelt. Az azonban biztosnak tűnik, hogy az USA-ban feljött a második helyre a Toyota, megelőzve a Fordot.