Igazából persze gazdagoknak találták ki, de aki feláldozna egy kisebb vagyont egy életre szóló élményért, annak is izgalmasak lehetnek a Porsche-gyár különleges utazásai.

A Porsche Sport Driving School keretében kezdők és haladók a Porsche oktatói segítségével egyéni vezetésbiztonsági tréningen vehetnek részt. Olyan híres versenypályákon gyakorolhatnak, mint a Hockenheimring, a Nürburgring, Magny-Cours és Suzuka. A “g-force Training” során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan kell autójuk erejét elektronikus stabilitás-ellenőrző nélkül is hatékonyan átadni az útfelületre. Létezik külön hölgyek számára kitalált program is.

A Porsche Travel Club immár 25-féle egy- és többnapos túrát kínál. A Porsche stuttgart-zuffenhauseni és lipcsei gyáraiba szervezett egynapos látogatások során a résztvevők a prémium sportautók gyártásának kulisszái mögé is betekinthetnek. Gyönyörű tájakon vezetnek kalandtúrák Hamburgból Rügenre, Ludwigsburgból St. Moritz-ba, a dél-francia Côte d-Azur mentén vagy éppen konvojban Dél-Afrikán át.


A Porsche Camps programjai műutakon és azoktól távol szervezett sportos autózásról szólnak, a helyszínek között Finnország jeges tájai, az olasz Dolomitok alpesi hágói, a Ligur-tenger partjának szerpentinjei Portofino környékén és Dubai sivatagai egyaránt szerepelnek.

Ezekre a rendezvényekre a megfelelő autókat a cég biztosítja, saját autóval legfeljebb a parkolóig autózhatunk. Lehetőség van Boxster- és Cayenne-modellek mellett 911-es kipróbálására is.