Borult idő várható 1
Borult idő várható 67 Bár tegnap kevés csapadék hullott, a napközben felolvadt hó- és jégréteg az éjszakai fagyban sokfelé ismét csúszóssá tette az utakat. Emellett továbbra is vannak havas útszakaszok az országban. Budapesten is az esti órákban a mellékutak helyett ismét a fontosabb fő- és tömegközlekedési utakon végeztek síkosságmentesítést a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei, miután azok újra lefagytak.

Ma a reggel ismét ködös, párás idő van sokfelé, ami szintén balesetveszélyes. Fékezzünk óvatosan, és tartsunk nagyobb követési távolságot! Hiába fékez az előttünk haladó hirtelen, ha belecsúszunk, mindenképpen mi leszünk a hibásak, mert nem tartottunk megfelelő követési távolságot.

Többnyire erősen felhős, párás idő lesz ma. Számottevő csapadék nem várható, de néhol hószállingózás, ónos szitálás kialakulhat. Délutánra továbbra is marad a borult idő, egyedül a nyugati országrészen várható kisebb napsütés. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2, +3 fok között lesz, ám a kevésbé felhős területeken ennél is enyhébb időre lehet számítani. Éjszaka -1, -6 fokig hűl le a levegő.

Bár tisztábbak, azért az autópályákon se száguldozzunk, ne feledjük, a 130 km/órás sebességet jó időre és nappalra találták ki. 130-cal is követhetünk el gyorshajtást, ha nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően hajtunk.

Hasonló időjárásra kell számítani csütörtökön és pénteken is, míg a hétvégére kissé megenyhül az idő és eső várható szombat délutántól.