Éjszaka a hazánk felett átvonuló időjárási zónából többfelé hullott csapadék. Míg Magyarország északkeleti felében havazott, néhány centi friss hóréteget adva, délen pedig eső hullott, addig a Duna-Tisza közén az ónos eső vont ismét jégpáncélt az utakra egyes helyeken. Óvatosan vezessünk, mert a változékony idő kiszámíthatatlan útviszonyokat eredményez, a száraz útszakaszokon is lehet egy-egy veszélyes lefagyás.

Ma napközben azonban már nem kell számottevő csapadékra számítani, az ország középső részén lehet még eső, ónos eső, az észak-keleti országrészben pedig kisebb havazás elképzelhető. Nyugat felől fokozatos felszakadozik a felhőzet és várhatóan a napi is kisüt. Keleten azonban továbbra is felhős, néhol párás, ködös lesz az idő. Ilyen körülmények között tartsunk nagyobb követési távolságot és használjuk a járművek világítását nappal is.

Napközben +1,+ 6 fok várható így tovább folytatódik az olvadás, de éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet, -5, -1 Celsius fok várható. Holnap túlnyomórészt borult idő várható, az ország északi felében továbbra is számítani kell havazásra. Napközben valamivel nulla fok felett lesz a levegő hőmérséklete.

Ha erdős részen autózunk, figyeljünk oda, mert a hó és jég súlya alatt könnyebben törhetnek le ágak, amik megzavarhatják a közlekedőket, balesetet is okozhatnak. Ezt tetézi, hogy hidegfronti hatás várható, ami fejfájást és rossz közérzet okozhat.

Forrás: Met.hu/Metnet.hu