Nemcsak hóban jó a téligumi

Nemcsak hóban jó a téligumi

Hétfőn eleinte változóan felhős, sokfelé párás, ködös idő várható, ezért városban is mindenképp használjuk a tompított fényszórót. A ködlámpákat azonban csak tényleg minimális látótávolság esetén kapcsoljuk be, különben elvakítják a többi közlekedőt.

Ma délelőtt nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a délutáni óráktól pedig már ismét számíthatunk esőre, míg északkeleten havazás, ónos eső lehet. Továbbra is lassú közlekedésre kell számítani, ha mindenképpen autóznunk kell, használjuk a tisztább főutakat, autópályákat, de hajtsunk az időjárásnak megfelelő tempóval.

A közútkezelők és az autósok szerencséjére napközben többfelé emelkedik a hőmérő higanyszála a nulla fölé, a legmagasabb érték +4 fok körül alakul majd, így elolvadhat a téli csapadék. Napközben melegfronti hatás lesz, ez fejfájást, rossz közérzet hoz magával az arra érzékenyeknek. Aluszékonyabbak, fáradékonyabbak lehetünk, ezért legyünk körültekintőbbek vezetés közben.

Holnap jelentős enyhülésre lehet számítani napközben +2,+7 fok lehet, ám emellett egyes keleti területeken továbbra is lehet havazás.

Forrás:Met.hu/Metnet.hu