Bár tegnap jelentős mennyiségű csapadék hullott Magyarországon, nincs fennakadás a közlekedésben. Mára is havat jósoltak, ami a déli országrészbe érkezett meg. Többnyire erősen felhős az ég, de az ország egyes részén előbukkant rövid időre a nap is.

Pécs környékén reggel még esett a hó, Békés megyében pedig egész nap havazott. Ennek megfelelően arrafelé továbbra is csak a főutak járhatóak jól, a mellékutak havasak, lassú a közlekedés. Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Komárom-Esztergom megyékben is többfelé havasak még az utak. Az ország autópályái jól autózhatóak, leginkább szárazak.  

Az ország középső részén, így Budapesten sem kapott utánpótlást a szilveszteri hó. Ezen a részen még enyhült is az időjárás, a plusz 1-2 fokos hőmérséklet hatására elkezdett elolvadni a hó. A főutak sónedvesek, a kisebb forgalmú utakon, utcákban latyak van.


Ez azonban éjszaka a fagyás hatására igazi korcsolyapályává változhat, vezessünk óvatosan. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -9 fok között, a tartósabban derült, vastag hóval borított területeken -10 fok alatt valószínű.

Miután este a fő- és tömegközlekedési útvonalhálózaton, és a fontos mellékútvonalakon már eltakarították a havat, a közterület-fenntartó gépei már a mellékutakon végzik a hóeltakarítást és síkosságmentesítést.

Csütörtökön az ország nagy részén már csak jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő, csak nyugaton, délnyugaton várható gyenge havazás. Hajnalra erősen párássá válik a levegő, többfelé sűrű, zúzmarás ködfoltok is képződnek. Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre megjelenik az égen a nap.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 0 és -5 fok között, a tartósan ködös helyeken -5 fok alatt várható.

Bár a mai nap munkanap, de soka még szabadságon voltak és az oktatás sem kezdődött meg, így sokkal inkább hétvégi forgalom volt az utakon. Ám a téli útviszonyok a közlekedés résztvevőitől fokozott körültekintést igényelnek. A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a téli gumik használata.