A hétvégi havazás intenzitása ugyan már csökken, de továbbra is kell számítani hóesésre. Ma elsősorban nyugaton, délnyugaton lehet hószállingózás, kisebb havazás, másutt viszont változékony, de csapadékmentes idő várható délelőtt. Pécs környékén ma reggel is esett a hó.

Vezessünk óvatosan még ott is ahol amúgy száraznak tűnik az út. Egy megfagyott víztócsa igencsak balesetveszélyes lehet. Ha havas, sónedves úton hajtunk, finoman kezeljük a gázt és a féket, kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat. Lassítás előtt kapcsoljunk vissza és használjuk ki a motorfék segítségét is, gyorsításkor viszont a megszokotthoz képest magasabb sebességi fokozatot használjunk.


Bár az ország nagy részén szinte zavartalanul napos, száraz időre számíthatunk, csak fagypont közelébe emelkedik a hőmérséklet. -1, +3 fok körül alakul a nappali maximum-hőmérséklet. Este északkelet felől újabb felhősödés kezdődik, melynek nyomán holnap többfelé várható ismét havazás. Az előrejelzés szerint kedden Békéscsaba, Gyula, Kiskunfélegyháza, Makó, Székesfehérvár környékén is esik majd kisebb-nagyobb mértékben a hó.

Forrás:Met.hu/Metnet.hu