Bár felmerült olyan pletyka is, hogy James Bond a következő filmben újra egy Mustangot használ majd, az Aston Martin bejelentette, az ügynök marad a brit márkánál. Még nem biztos, hogy a legutóbbi moziban, a Casino Royale-ban használt Aston Martin DBS-t használja majd a Daniel Craig által megformált ügynök, vagy egy újabb csodafegyvert.

A pletykák szerint az új ügynök autó más lesz, mint korábban, de nemcsak azért, mert az az előző filmben összetört. A főszerepet egyes hírek szerint a cég jövőre érkező új modellje, a V12 Vantage RS kapja, ami a V8 Vantage-en alapul, de felhasználják a DBRS9 versenyautóval szerzett tapasztalatokat és alkatrészeket is a megépítésénél. A most bemutatott koncepción alapuló kocsit limitált darabszámban utcára is forgalmazzák majd.
 

A következő Bond filmben is

A következő Bond filmben is

A következő Bond filmben is


Szemben a DBS-sel, az RS-ben nem 510 lóerős a 6,0 literes motor, hanem a versenyautóhoz hasonlóan 600 lovas a V12-es. Ennek megfelelően négy másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát. A végsebessége pedig 330 km/óra lehet.

Ahhoz, hogy ezt a dinamizmust hozza a gép, a karosszériát is lekönnyítik 110 kilóval, így csak 1,6 tonnát nyom, de olyan elemek is bevetésre kerülnek, mint a karbon-kerámia fékek.

Persze az új tanulmányautó is jól állhat James Bondnak, de ha amár ismert DBS-t kapja sem lesz oka panaszra.