Jövő héten újra havazik 2Bár már ma délelőttre rossz időt jósoltak, egyelőre még többfelé süt a nap. Egy a skandináv térségből érkező ciklon délebbi pályán mozogva felhőzetével és csapadékával eléri a Kárpát-medencét, így a következő 36 órában már hazánkban is borongós, csapadékos idő várható.

Eső, eső, eső

Ma délután párás – főként északkeleten – tartósan ködös idő várható, a nyugati és az északi megyékben már kisebb esőre is számíthatunk, Ellenőrizzük a járművünk fényszóróit és az ablaktörlőket indulás előtt, a hibás műszaki elemek balesetveszélyesek.

Szombaton is borult marad az ég, és már országszerte várható eső, délutánra az északi országrészben felszakadozik a felhőzet, és eláll az eső. A Dunántúlon megerősödik az északi szél, az ország többi részén mérsékelt marad a légmozgás. Vasárnapra +3, +8 fokos maximális hőmérséklet mellett felhős idő várható, csapadékra továbbra is lehet számítani.

Ne feledjük, vizes úton jelentősen romlik az abroncsok tapadása, tartsunk nagyobb követési távolságot. Nem éri meg a karácsonyi ajándék utáni rohanás, hogy összetörjük az autót, vagy sérülést szenvedjünk.

Jön a hó

Hétfőtől újabb ciklon és a hozzá tartozó frontrendszer éri el a Kárpát-medencét, országszerte várható eső, elkezd lehűlni a levegő. Keddtől kezdve északira fordul az áramlás, és ezzel egyre hidegebb levegő áramlik felénk, többfelé beborul.

Szerdán az ország egészében borongós idő várható, a magasabb helyeken hózápor is lehet. Ezt követően egy újabb érkező felhőrendszer csütörtökön már vegyes halmazállapotú csapadékot, egyre többfelé havazást hozhat.