A BMW-hez hasonlóan a Mercedes is autóipari beszállításokkal növelné gyárai kihasználtságát, ezzel végső soron a nyereségét. Nemrég a BMW-ről hallottuk, hogy egyes motorjait átadná más gyártóknak, a Mercedes most hasonlóra készül turbóival.
 
“Nemsokára Európa harmadik legnagyobb turbófeltöltő-szállítója leszünk”- mondta Leopold Mikulic, a Mercedes-Benz személyautó motor- és váltórészlegének vezetője az Automotive News Europe-nek adott interjújában.

Jelenleg a Mercedes turbóinak 50 százaléka az IHI-től származik, amely a Daimler (A Mercedes anyacége) és az Ishikawajima-Harima Heavy Industries of Japan közös vállalata. A többi viszont más beszállítóktól származik, mint például a BorgWarner vagy a Honeywell.

Nem újdonság az ilyen jellegű beszállítás, hiszen például a Mitsubishi is szállít másoknak turbókat, és a PSA dízelmotorjai is számos modellbe bekerülnek. A feltöltők száma pedig egyre nő a személyautókban, nemcsak dízelmotorok miatt, hanem mert egyre több kisköbcentis turbós erőforrást mutatnak be, amelyekkel nagy hengerűrtartalmú blokkjaikat helyettesítik a gyárak. Ezzel szeretnék csökkenteni a járművek fogyasztását és károsanyag-kibocsátását, azonos teljesítmény mellett.