Ismét nagy dobásra készülnek hazánk fiai, ugyanis Mayer Gábor és Tagai Róbert a Prodrive csapattal három plusz két éves szerződést kötött, melynek nyomán a páros részt vesz a rali-világbajnokság összes futamán. A brit Prodrive csapat készíti és versenyezteti a korábbi világbajnok Petter Solberg Impreza WRC-jét is.

A magyar páros nem az olyan nagyágyúk, mint Sebastien Loeb vagy Marcus Grönholm ellen versenyez majd, hanem a “széria”, azaz N-csoport mezőnyében (PWRC), de ugyanazokat a pályákat kell leküzdeniük.

“Ilyen lehetőséget magyarok még nem kaptak. Bízunk benne, hogy megháláljuk a bizalmat, és három idény után is folytatódhat a közös munka. Már most, az idei szezon hétvégi, cardiffi futamán rajthoz állunk. Mielőbb fel kell vennünk a ritmust, egy-egy vb-viadal sokkal megerőltetőbb, mint a magyar versenyek” – mondta el Mayer Gábor az MTI-nek.

Az N-csoportos Subaru Impreza az egyik legversenyképesebb autó a kategóriájában. Az utóbbi négy évben megnyerte a világbajnokságot (PWRC) és 16 különböző nemzeti és nemzetközi bajnoki címet szerzett. 2,0 literes turbómotorja 270 lóerőt illetve 560 Nm nyomatékot tud, amit ötsebességes váltó küld mind a négy kerék felé.

Nem mérhetőek a vb-futamok sem a hazai versenyekhez, két és félszer hosszabbak, mint idehaza. Jövőre nyolc futamot rendeznek az N-csoport számára, az európai versenyek mellett ellátogatnak Argentínába, Japánba és Új-Zélandra is.