Elmegy a hó, marad a hideg 2 Kifejezetten hideg lesz ma. A 0, +4 fokos hőmérséklet még nem indokolna túlzott vacogást, de az északnyugati, nyugati szél jelentősen ráerősít erre. Aki autóba ül, figyeljen jobban a gyalogosokra is, akik kabátjukba bebugyolálva esetleg figyelmetlenebbül sietnek melegebb helyre. Az esetenként viharos szél országúton megnehezítheti az autó irányítását.

Reggel felhőátvonulások lesznek, néhol hózápor is előfordulhat, de túlnyomóan napos idő várható. Egy-két szélvédett helyen, elsősorban a Dunántúlon ködfoltok képződnek, figyeljünk rá, hogy lássunk és látszódjunk járművünkkel. A lehullott csapadék ráfagyhat az aszfaltra, különösen alattomos jégfoltokat létrehozva. Ne akarjunk hirtelen fékezni, finoman lassítsunk.

Délutánra szinte mindenütt kitisztul az ég, és gyengül a szél. Elvonul a térségünk időjárását befolyásoló hidegfront, mögötte északnyugat felől több hullámban hideg, változó nedvességtartalmú levegő érkezik térségünkbe.

Csütörtökön a hideg éjszaka után ismét nyugodt, többnyire napsütéses, foltokban ködös időre számíthatunk. Pénteken megnövekszik a felhőzet, feltámad a szél, és főleg északon délutántól már csapadék is várható: jobbára eső, havas eső, az Északi-középhegységben inkább hó formájában.

Forrás: Metnet.hu/Met.hu