A hó miatt csúsznak az utak 2 Tegnap megkezdődött, ma tovább folytatódik a lehűlés a Kárpát-medencében, holnap reggel már fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani. Ma elsősorban a szél miatt érezzük hidegebbnek a levegőt.

A felhőátvonulások mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A hegyekben és az ország nyugati részén továbbra is kell számítani hózáporokra, délnyugaton egy-egy zápor lehet. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este +2 és -3 fok között valószínű.

Az éjszaka leesett csapadék nyomán az utak sokfelé síkosak, ezért vezessünk óvatosan, még ha téligumit is használunk. Ne tegyünk hirtelen kormánymozdulatokat, finoman adagoljuk a féket, ha jeges az út, nyugodtan használjuk eggyel magasabb sebességi fokozatot, mint egyébként. Figyeljünk oda a vízátfolyásokra, amelyek különösen veszélyesek, lassabban kanyarodjunk.

A hidegfront továbbra is érezteti hatását, a fejfájás mellett ingadozó vérnyomásra panaszkodhatnak az arra érzékenyek. Tartsunk nagyobb követési távolságot, a reakcióidő ilyenkor hosszabb a megszokottnál.