Kissé előbb, mint vártunk, de modellfrissítésen esik át a 2005-ben bemutatott második generációs Opel Zafira. Nagy csodára nem kell számítani, az autó alig változott. Új első és hátsó lökhárítókat kapott, melyeknél mélyebbre nyúlik a fényezett rész, így sportosabbnak mutatva az egyterűt. Hasonló okokból lett hangsúlyosabb a küszöb, de a hátsó lámpák és felnik szintén csak az esztétika miatt változtak meg.

Ennél is jobban kell meresztenünk a szemünket, ha az utastérben kutatunk új megoldások után. Egyes felszereltségi szintekhez zongoralakkszerű borítás kerül a középkonzolra és az ajtókba. Immár nemcsak a CD-ket, DVD-ket, MP3-as formátumú lemezeket tudja kezelni a hifi, de iPodot is csatlakozathatunk hozzá.

3D-es lámpák hátul

3D-es lámpák hátul


Kilencféle erőforrással készül majd a hétszemélyes jármű, van közöttük két új motor. Megjelenik az új, immár 115 lóerős 1,6-os benzines,amely leváltj a régi blokkot, de az 1,7-es CDTI 100 és 125 lovas változata is megrendelhető lesz. Benzinesből van még 1,8-as és 2,2-es illetve a 2.0 literes turbó 200 és 240 lóerővel, dízelből az 1,9-es 150 lóerős változata lesz választható.

Mindez persze nem befolyásolja az autó biztonságát, az új modell struktúrája ugyanaz, mint elődjéé, így az ötcsillagos eredmény továbbra is helytálló. Hivatalosan a december hetedikén kezdődő Bologna Motor Show-n mutatják be az új Zafirát, majd jövő év elején kezdik meg az értékesítését.