Mialatt a Börzsöny egyes részeit már félméteres hótakaró borítja, és az ország számos részén esett, illetve esik a hó, Budapest még megúszta. A Mecsekben már este is havazott, 6-8 centiméternyi hullott, több helyen nehezítették a közlekedést az utakon keresztbe fordult – többnyire nyári gumikkal felszerelt – teherautók és buszok. A rendőrség ezért Árpádtetőnél visszafordította a nem megfelelő gumikkal szerelt teherjárműveket.

Győr-Moson-Sopron megyében is hóesés lassította a reggeli, délelőtti közlekedést. Erős széllökések és hóátfúvások nehezítik a vezetők dolgát. Miután azonban a levegő plusz egy-két fokos, így az utakon alig marad meg a hó, elolvad, de így is csúszik. Tartsunk megfelelő követési távolságot.


Csütörtök reggel óta intenzíven havazik a Bükkben is, ahol jelenleg 15 centiméteres hó van. Az ország középső részén minimális csapadék hullott, főleg eső formájában.  

Budapest nagy részén eső, havas eső hullott (hullik), ám a magasabban fekvő területeken, hó formájában érkezik a csapadék, ami azonban csak a zöld részeken maradt meg. Estétől, illetve holnapra viszont itt is hóesést jósolnak, ami viszont továbbra sem marad meg, miután a hőmérséklet fagypont felett lesz.

Bár a téli gumival nyálkás úton is rövidebb a fékút, mint nyári abronccsal, de az sem csodaszer, fontos, hogy válasszunk az útnak megfelelő sebességet.

Holnap túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb holnap délután szakadozik fel helyenként a felhőzet. Sokfelé várható csapadék: zömében havazásra kell számítani, de eleinte az ország középső és keleti részén havas eső, eső is valószínű.

Forrás: Met.hu, Boon.hu, Kisalfold.hu, Baon.hu