Nem akármit talált ki a Skoda. Válogatott újságírók egy csoportját meghívták, hogy megnézhessék a Skoda Superb következő generációját, amikor éppen az amerikai Death Valley forró sivatagában tesztelték.

Ennek nyomán kiemelkedően jó minőségű “kémfotók” jelentek meg. Vélhetően tudták, hogy úgysem tarthatják titokban az autó érkezését, így inkább fokozzák az érdeklődést körülötte. Ilyet korábban a Mercedes is csinált.

A képek tanúsága szerint az új Superb a korábbinál is nagyobb lesz, igazi nagyautós benyomást kelt, formailag nagyon hasonlatos a Volkswagen Phaetonhoz.

Hatalmas lesz

Hatalmas lesz

Hatalmas lesz


Már biztos, hogy bekerül a Superb-be is az újfejlesztésű 1,8-as TSI benzinmotor, amely 160 lóerős lesz. De persze a 2,0 literes dízelmotorok sem hiányoznak majd. 

Műszaki újdonságként adaptív fényszórórendszer is rendelhető lesz, amelynek különféle működési fázisa van. Városon belül 0-15 km/óra, illetve 15-50-es tempó között, valamint városon kívül 50-90, illetve nagy sebességénél, 90 km/óra felett más-más fénycsóvát bocsátanak ki a bi-xenon fényszórók. De esőben is másként világítanak.

Az új Skoda Superb-t a 2008-as Genfi Autószalonon mutatják majd be, de várhatóan csak az év második felében kezdődik az értékesítése. Aki további adatokra is kiváncsi itt olvasgathat.