Nemcsak a gyorshajtást, de más szabálytalanságokat is dokumentálhatnak a rendőrök a jövőben, miután a rendőrség kamerákkal szeretné ellátni járőrautóit. Így könnyebben bizonyíthatják a rendőrök a szabálysértést, de szeretnék elejét venni a rendőrök megvesztegetésének is.

Folyamatosan rögzítik a forgalom képét a kamerával felszerelt Budapest utcáin közlekedő rendőrautók, így rögzíthetik a szabálysértőket. Nemcsak nappal, de éjszaka is képesek használható képet rögzíteni.

A járőrautóban ülő rendőrökön mikrofon van, amely az igazoltatott ember és a rendőr közötti beszélgetést örökíti meg. A “magnót” a rendőr nem tudja kikapcsolni, csak a szolgálata leteltével a felettese.

Minket és a rendőröket is felvesz

Minket és a rendőröket is felvesz

Minket és a rendőröket is felvesz


Jelenleg alig tíz autóban van benne a rendszer, amit egyelőre tesztelnek, ám miután külföldön már régóta használták és bevált, várhatóan nálunk is elterjedhet.

Kérdés már csak az, hogy az igazoltató járőrnek kell-e közölnie az autóssal, hogy a beszélgetést rögzítik, mint ahogy a telefonos társaságok teszik ügyintézéskor. A rendszert már használja a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság is.
 

Forrás: Inforádió.hu