A MotoGP 125 kcm-es kategóriájában a magyar Talmácsi Gábor óriási küzdelemben az egész versenyt uralva lett második az utolsó futamon, megszerezve a bajnoki címet.

Talmácsi a Valenciai Nagydíjon a pole pozícióból indult, és az első körben történt rövid visszaesést követően az élre is állt. Gáborunk egyetlen világbajnoki riválisa saját csapattársa, a spanyol Hector Faubel a 24 körös futam 10 körében zárkózott fel, ezután a két apriliás késhegyre menő csatát vívott. A spanyol hazai közönsége előtt a célegyenes végén többször is megelőzte a magyar fiút, aki azonban minden alkalommal visszavette a pozícióját.

Ellenfelével, Faubellel

Ellenfelével, Faubellel

Ellenfelével, Faubellel


Az elképesztően kemény küzdelem az utolsó körig folytatódott, amikor Faubelnek sikerült végleg az első helyre állnia. Ennek ellenére is Talmácsi lett azonban a világbajnok, Faubel győzelme mellé ugyanis a Gábornak a legfeljebb a negyedik helyen lett volna szabad célba érnie, ehelyett uralta az egész versenyt.

Talma 2007-ben három futamgyőzelmet szerzett, ötször volt második, kétszer harmadik, négyszer negyedik lett, összesen 282 pontot gyűjtött.

“Sziasztok magyarok! Nagyon boldog vagyok! Még nem is tudom megfogalmazni, hogy mit érzek, de fantasztikus érzések kavarognak bennem. Nagyon kemény verseny volt, Hector néha talán nem volt korrekt, de ez még belefért. Talán el sem hiszem még, hogy mi történt!” – mondta a friss világbajnok a futamot követően.

Gratulálunk!