Úgy tűnik, rengeteg tartalékot hagyott a Mercedes-Benz a dízelmotorjában. A stuttgarti gyártó legnevesebb tuningolója ugyanis 47 lóerővel növelte a C 220 CDI változat teljesítményét. Ezzel a korábbi 170 helyett 217 lóerő vár bevetésre.

Hasonlóan alakul a forgatónyomaték mértéke is, miután az eredeti 400 helyett 480 newtonméter garantál kiemelkedő rugalmasságot a járgánynak. Ennek hatására a Brabus C-osztály majd egy másodpercet verve szériatársaira, 7,8 másodperc alatt gyorsul nulláról 100-ra. A végsebessége viszont 10 km/órával magasabb a hagyományos modellénél, 239 km/órás tempóra képes.

Leültetik

Leültetik

Leültetik


A legszebb az egészben, hogy a teljesítménykúrára garanciát is vállal a Brabus, három év vagy 100 000 kilométer mértékig. A plusz lóerőkhöz kb. fél óra alatt lehet hozzájutni, ugyanis ennyi idő is elég, hogy kicseréljék az elektronikát, amit több Mercedes-márkaszervizben – így hazánkban – is elvégeznek.

Aki nem elégszik meg a teljesítménnyel, az kérhet sportfutóművet, speciális fékeket és teljes optikai csomagot, és ne feledkezzünk meg a felnikről sem.