Leleplezték az Infiniti új szabadidő-autóját. Az új EX érdekessége, hogy 2008 második felétől Európában is forgalomban került. Az Infiniti a Nissan luxusmárkája, amelyet elsősorban az amerikai piacra találtak ki, de Oroszországban is forgalmazzák  A jövő évtől viszont egész Európában megindul az értékesítés.

Coupészerű terepjárót akartak alkotni a tervezők, ezért az ívelt hosszú orr és emiatt a hátrafelé eső tetőív. Az utastér persze fényűző, ahogy egy luxusautótól várható. Nemcsak az ülésekre, de a műszerfalra is jutott a bőrből, az analóg óra pedig igazán elegáns. 11 hangszórós Bose prémium hifi garantál jó hangzást odabenn, amihez akár  iPod-ról, akár a beépített 9,3 Gbyte-os merevlemezről is jöhet a zene.

Luxus belsővel

Luxus belsővel

Luxus belsővel


Négy kis kamera segíti parkoláskor a vezetőt, amelyek megmutatják az autó körüli területet, a karosszériát pedig öngyógyító festékkel vonják be. Nem hiányzik a navigációs rendszer, a kipörgésgátló, a menetstabilizáló és az intelligens sebességtartó automata sem.
 
A 4,6 méteres jármű orrában a 3,5 literes 290 lóerős motor kapott helyet. A motor nálunk több autóban is szerepel már, így a Renault Vel Satisban és a Nissan 350Z-ben is. Az amerikai specifikáció szerint 290 lóerős, de Európában várhatóan más konfigurációval érkezik, erősebb is lehet. 

Ötfokozatú automataváltó – amely persze kézzel is kapcsolható – és négykerék-hajtás juttatja az útra a motor erejét. A sportos hangolású szabadidő-autó 18 colos felniken áll.