A Cayman S alapjaira épülő autóban feketében ragyog a középkonzol és a műszerfal, míg a háromküllős sportkormány, a váltógomb, a kézifékkar és a tetőív darabjait is Alcantarába öltöztették. Az ülések háttámláján pedig az autógyár kidomborodó logója díszlik.

A járgány technikai paraméterein is csiszoltak egy keveset, így a 10 milliméterrel alacsonyabban lévő karosszéria alatt gombnyomással beállítható keménységű lengéscsillapítók dolgoznak, ami sportmódban még dinamikusabb vezetési élményt kínál a vezetőnek, amelyhez az elöl 235/35-ös, hátul pedig 265/35-ös gumik is hozzájárulnak.


A Cayman S Porsche Design Edition 1 névre hallgató különleges sportkocsihoz számos apró kiegészítő is jár, természetesen mindegyik fekete színben pompázik, hogy igazán jól passzoljon az autó hangulatához. Összesen 777 darab készül majd a fekete különkiadásból, amelyek mindegyike könnyen azonosítható a kesztyűtartón lévő emblémáról. A járgányt Németországban kis híján 70 000 euróért (18 millió forintért) lehet majd elvinni.