Jól töltse tele a tankot, mielőtt nekivág megünnepelni a kibővölt M7-est. A ma délután átadandó 18 kilométeres új szakasszal – rajta a figyelmet érdemlő völgyhíddal – együtt 80 kilométernyi sztráda épült az utóbbi években a Balaton déli partja mentén. Ezen a szakaszon azonban egyelőre nem készült egyetlen benzinkút és komplex pihenőhely sem, pedig az építők két-két helyszínt kijelöltek, a 137-es és a 167-es kilométernél, Balatonlellénél és Balatonkeresztúrnál.

Még magasabban

Még magasabban

Még magasabban


Eddig egyetlen olajtársaság sem pályázott kútépítésre, mivel a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ ki sem írta a pályázatokat. A FigyelőNet információ szerint azért, mert a központ a tulajdonjogok átadására vár. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerint azonban ez nem feltétele a pályáztatásnak.

Nincs szabály arra, hogy minimálisan mekkora távolságnak kell meglennie két töltőállomás között, csak azt foglalták írásba, hogy a két benzinkút 30 kilométernél nem lehet közelebb egymáshoz. A NIF szerint az idei szezonban nem lesz már új benzinkút a kérdéses szakaszon, de jövő nyárra már számíthatunk töltőállomások felbukkanására.