Jön a traffipax az M7-esre 2 Július elején kerülnek ki az M1-es autópályára azok az új mérőállomások, melyekről korábban beszámoltunk. Ezzel már nyolc helyen lehet számítani traffipaxos ellenőrzésre. Persze nem egyszerre, miután továbbra sincs több mérőműszer, tehát a két meglévőt viszik ide-oda.

Ennek ellenére a dobozok környékén a rendőrség megfigyelése szerint lassítanak a járművek, ami növeli az autópályák biztonságát. Míg a kezdetekkor készülékenként és naponta 2000 felvétel készült, ez most 80-100 db-ra esett vissza. Az új eszközökkel Hegyeshalomtól Budapestig már 20 kilométerenként lesz egy sebességmérési lehetőség – mondta el az InfoRádióban az Autópálya Rendőrség parancsnoka.

A jövőben az M5-öst is ellátnák sebességmérő dobozokkal. A délre vezető autópályán is a 20 kilométeres sűrűséget akarják elérni. Ehhez viszont a rendőrségnek meg kell egyeznie az AKA Rt.-vel az M5-ös üzemeltetőjével.
Ezekhez képest egy más típusú rendszert szeretnének üzembe helyezni az M7-esen. Azzal már nemcsak a járművek sebességét figyelnék, de a szabálytalanul előzőket, vagy a túl kicsi követési távolsággal hajtókat is. Emellett a körözött autókat is kiszűrnék a forgalomból.