Pénteken lesz az utolsó tanítási nap, utána megkezdődik a diákok ezrei által hőn áhított vakáció. A várva várt nyári szünet azonban rendkívüli veszélyforrásokat is rejt magában. A melegben a közlekedés résztvevői ingerültebbek, lassabban reagálnak, de a legkisebbek is figyelmetlenebbek lehetnek játék közben.

Idén tavasszal, illetve a nyár elején is változott a KRESZ, melynek módosításai elsősorban a legveszélyeztetettebb csoportok, a kerékpárosok és gyalogosok életének védelmét szolgálják.  

E változásokra, valamint a nyár fokozott közlekedési veszélyhelyzeteire hívja fel a figyelmet a Vigyázat! Vakációóó! címet viselő játékos, családi délután. A rendezvényen a látogatók biztonságos keretek között, következmények nélkül tapasztalhatják meg a közlekedés valós veszélyeit.

A családi délutánt kerékpáros ügyességi verseny, autós Fékezd magad! program, baleseti helyszín-szimuláció, gyermekbiztonsági bemutató színesíti. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, a rendőrség, valamint a Magyar Autóklub a XIV. kerületi Millenáris Velodromba várja 2007. június 15-én pénteken, 15.30 és 21.00 óra között az érdeklődőket.