Kevesebb ittas a magyar utakon 2 Míg tavaly 336 sofőrt találtak vétkesnek ittas vezetés miatt Magyarországon, addig az idei, hasonlóan három napig tartó országos rendőrségi ellenőrzés során jóval kevesebb, 184 ittas vezetőt értek tetten. 30-an a helyszínen elbúcsúzhattak jogosítványuktól. Június 5-6-7-én ellenőrizték az országban a különböző járműveket, melyek során az ittas vezetőket akarták kiszűrni.

Ám nemcsak az ital jelentett problémát, az ellenőrzések során találtak három sofőrt, akik bedrogozva ültek a volánhoz.  A múlt heti akcióban 2519 rendőr vett részt, akik összesen 24108 különböző járművet állított meg. Az autósok mellett motorosokat és kerékpárosokat is ellenőriztek, utóbbiak között volt a legrészegebb egyén. Nála a szonda 1,76 század milligramm alkoholt mutatott ki egy liter kifújt levegőben, ami jóval meghaladja a súlyos ittasság állapotát jelző 1,26-os értéket is.

A rendőrök találtak olyan sofőrt is, akinek már korábban bevonták ittas vezetésért a jogosítványát. A teherautókat más szempontból is ellenőrizték, volt olyan, aki már tizennégy órával többet vezetett a megengedettnél.