Az angol Auto Express szerint a képeknek megfelelően mutat majd a Volkswagen Golf következő generációja, melyet várhatóan jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon ismerhetünk meg. Eredetileg másmilyennek képzelték a tervezők, de Martin Winternkorn, a VW konszern vezetője átrajzoltatta, mert túlságosan “modernnek” ítélte meg a jármű formavilágát.

Emiatt állítólag az új szabadidő-autóhoz, a Tiguanhoz kitalált hűtőmaszkot örökli a Golf, amit vízszintes “rudak” tesznek jellegzetessé. Hátul bár megtartják a kerek lámpákat, a fedőbúra a korábbinál keskenyebb – ahogy elöl is -és szögletesebb lesz – állítja az angol autoexpress. Nem változik jelentősen a karosszéria formája, megmarad az enyhén emelkedő övvonal és a jellegzetes vastag C oszlop is.

Már egy meglévő padlólemezre épülne az új Golf, de a jelenleg alkalmazottnál kevésbé összetett multilink hátsó futóművet alkalmaznak. Ettől azt remélik, hogy csökkenthetik a gyártási költségeket.

Prémium miőséget ígérnek

Prémium miőséget ígérnek

Prémium miőséget ígérnek


A motorpaletta az ismert benzines és dízel erőforrásokból építkezik majd. Ám úgy tudni, eltűnik a kínálatból az 1,6-os FSI motor, helyét az új 1,4-es turbós veszi át, ami szintén közvetlen befecskendezéses. A BlueMotion Polo és Passat után az új Golfból is készül majd alacsony fogyasztású, illetve károsanyag-kibocsátású változat.
 
2003-ban Frankfurtban mutatták be a jelenlegi modellt, aminek azért 2009-2010-ig kellett volna futnia. Ám nem alakulnak túl jól az eladások, amit többen azzal magyaráztak, hogy az ötös nem mutatott kellő újdonságot a négyes sorozathoz képest. A német gyár vezetői remélik, hogy sikermodelljük visszatér az élre, ezért mutatják be előbb a VI. generációt.