A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint az M0 keleti szektor építése miatt egy egész csomópontrendszer forgalomelterelése történik az M3 autópálya és az épülő M0 csomópontjában.

Május 23.-tól lezárták a bal pályán a 2/B autóút csomóponti ágait. A Gödöllő felől érkezőknek a csomópontnál tovább kell hajtani az autópályán, és az 1 km-re lévő Szilas pihenőhelyen keresztül hajthatnak ki a Régi Fóti út felé, majd térhetnek rá a 2/B autóútra.

A 2/B autóúton érkező járműveket Fótnál terelik le, így ezek a gépjárművek is a Szilas pihenőhelynél érhetik el legrövidebb úton az M3 autópályát.

Ugyanezen csomópont rendszer építése miatt a Budapest felől érkezők a 2/B autóútról nem tudnak lehajtani Fót, és az ott lévő bevásárlóközpontok felé. Ezen járműveknek is a Szilas pihenőhelynél kell elhagyni az autópályát. A távolabbi úti célok (Vác, Dunakeszi) felé tartók a megszokott útvonalon hajthatnak tovább.

Az első napi tapasztalatok alapján azt javasolja az autópálya-fenntartó, hogy az M2 autóúton érkező és a Főváros felé tartó autósok a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább. Így elkerülhetik a várakozást. A kijelölt terelőutakat sárga alapszínű táblák jelzik.

Forrás: FigyelőNet