Önálló márkaként élhet tovább

Önálló márkaként élhet tovább

A 2011-es modellévtől a Toyota hibridjein hiába keressük majd a jól ismert jelvényt, hiszen már nem Toyotaként kerülnek a kereskedésekbe, hanem Priusként.

A Prius egyedülálló formával és hibrid hajtáslánccal fog különbözni a Toyota többi modelljétől. A Prius palettája három különböző modellre bővül, így lesz A, B és C változat is belőle. Az A a Yaris kategóriájában kínál hibrid járgányt, míg a C egy Camry méretű autót takar majd, a B-t pedig valahová a kettő közé lövik be. Elsőként a legkisebb A érkezik, erre 2009-ig kell várni. Ezt a B követi 2010 körül, és 2011 tájékán bemutatják a legnagyobb C modellt is.

Az újonnan érkező járgányok formája állítólag nem lesz annyira ellentmondásos, mint a jelenlegi Priusé. Belsejének tervezésekor komoly kihívásokra számíthatnak a szakemberek, hiszen úgy kell tágas utas- és csomagteret kialakítaniuk, hogy a méretes akkumulátoroknak is meglegyen a helyük.

Egyes vélemények szerint a Toyotának a Lexus és a Scion mellett talán nem a hibrid modelljeinek kellett volna új márkát teremteni, hanem inkább a sportautóinak.