Évek óta vita tárgya, hogy mi a legjobb megoldás a taxisok elleni támadások megelőzésére, elhárítására. Volt, aki azzal ált elő, hogy amerikai mintára plexivel kellene elválasztani a hátsó üléssort az elsőtől, mire azonnal jött a válasz, hogy ahhoz viszont amerikai méretű autók kellenének, és nagyjából egységes kocsipark – írja a FigyelőNet.

Akadt, aki önvédelmi fegyver rendszeresítését forszírozta, ezt az elképzelést is törölték, mondván, amikor használni próbálnák azt, többnyire már késő, vagy csak rontana a helyzeten.

Megoldásként képrögzítő berendezés használatát tartaná elfogadhatónak az egyik szakmai szervezet. A 100 ezer forintos áron beszerezhető berendezés próbáját már az egyik autóban meg is kezdték, ahol a sofőr az utasokat is megkérdezi, mi a véleményük a kameráról.

A taxisok a 17 év alatt elkövetett 17 taxisgyilkosság miatt gondolkodnak a szerkezet bevezetésén, bár arról nem szól a hír, hogy a külföldi utasok átverését, az agresszív, szabálytalan vezetést is rögzítik-e majd a tervezett kamerák.