Ha hibrid, kis fogyasztású környezetbarát autóról esik szó, talán utoljára jutna eszünkbe a drága, hatalmas benzinzabáló motorjairól híres Bentley név. Pedig a brit luxusmárka hamarosan takarékos dízel, illetve hibrid hajtáslánccal látja el járműveit.

Mint ahogy már a Genfi Autószalonon is sokaknak feltűnt, mostanában majd minden autógyártó a környezetbarát technológiák keresésével foglalkozik. Nem maradhatnak ki ebből a trendből a luxusgyártók sem, hiszen napjainkban már az igazán tehetősek is figyelnek arra, hogy legalább a környezettudatosság látszatát keltsék.

A Volkswagen konszernhez tartozó Bentley-nek nem okozhat problémát, hogy házon belül megfelelő dízelt találjon luxusautóiba, így akár az Audi Q7-es V12-es 510 lóerős motorja is feltűnhet a márka járműveiben. A VW emellett azt is tervezi, hogy a Touareget hibrid hajtással látja el, amely később a Bentley-be is bekerülhet.
Igaz, a környezetkímélő imázsnak nagyban ellentmond a Bentley legújabb, Brooklands Coupe névre hallgató modellje, amelynek duplaturbós, benzines V8-as, 530 lóerős motorja nem éppen a gazdaságos üzem mintapéldánya.