A 1998-ban bemutatott Jaguar S-Type már túl van egy műszaki felújításon, illetve egy ráncfelvarráson is. A modell lassan már megérett a cserére, de továbbra is a kínálat része marad. A brit márka hivatalos közleményben tudatta: 2008-ban kap utódot az S-Type.

Egyes pletykák szerint azért nem váltották még le a jelenlegi kocsit, mert teljesen új futóművet terveztek hozzá. Eredetileg egy Lincoln futóművét vették volna át, de azt elvetették, viszont az XK és XJ alumínium futóműve túlságosan drága lett volna.

A váltás során új nevet is kap a kocsi, az S-Type helyett az egyszerűbb XF betűkombináció kerül majd a kocsikra. Ezzel 3:1 arányban a kétbetűsök lesznek többen a kínálatban, az XF, az XK és az XJ mellett csak az X-Type hordozza még a típusnevet, de vélhetően csak a következő modellváltásig.

Biztosan nem tudni, milyen is lesz a következő JAG, Bibiana Boerio, a Jaguar Cars ügyvezető igazgatója így írta le a kocsit: “A Jaguar XF egy teljesen új sportlimuzin, mely a Jaguarról újra olyan gondolatokat fog ébreszteni az emberekben, mint egy merész, a többitől teljesen eltérő autó.”

A kiszivárgott információk szerint az XF kívül-belül hordoz majd XK-jegyeket. A kényelmet a korábbinál tágasabb utastér alapozza meg, és persze az extrák sora kerül bele. Az S-Type-énál nagyobb tengelytávnak hála, a csomagtartó is bővülni fog.

Az új Jaguar XF-et az angliai Whitley-ben tervezték és fejlesztették, és Birminghamben gyártják majd, tehát igazi brit limuzin lesz.