Az egyenként 30-130 milliós forgalommal büszkélkedő alkuszcégből álló szövetség tavaly szeptemberben alakult meg, céljuk, hogy az eddig szétaprózódott háttérmunkát ezután közösen, hatékonyabban tudják végezni.

A hálózat egy komplex, integrált rendszert megalkotva próbálja segíteni tagjait az újonnan jött technológiák alkalmazásában. Az Unió önálló alkusztevékenységet nem folytat, kft. formában működik, csupán biztosításokkal foglalkozó kis- és középvállalkozásokat foglal magában.

A kötelező felelősségbiztosítási kampányra való felkészülés eredményeképpen közös honlapjukon, a www.kotelezotolcson.hu-n ajánlják szolgáltatásaikat, ehhez az értékesítési rendszerhez kapcsolódva létrehoztak egy Alkuszi Dokumentumtárat, és egy közös adatbázist, amelyre alapozva tarifakalkuláló és egyéb segédprogramokkal segítik az ügyfeleket a biztosításváltás lebonyolításában.

Tevékenységük nem korlátozódik csupán a kötelező biztosítások közvetítésére, hanem a hálózat tagjai között megtalálhatóak a vállalati, vagyon, illetve személybiztosításokkal foglalkozó vállalkozások is.