Egyelőre a legtöbb szerződést az Allianz Hungária Biztosítónál mondták fel, de szintén sok ügyfelet vesztett a Generali is. Azért nem annyira vészes a helyzet, hiszen közel ennyi új biztosítást is kötnek, de összességében mínuszos mindkét cég mérlege.

Szintén az ügyfeleket vesztők csoportjába tartozik a Posta Biztosító, az Union és a K&H is. A legtöbb új ügyfelet a KÖBE hálózta be, de nem lehet panasza a Signal, UNIQA, és az OTP Garancia vezetőségének sem.

Az elérhető megtakarítás mértéke, már most 21 ezer forint körül jár, amely a szakemberek véleménye szerint a kötések számának növekedésével is egyre komolyabb összegre rúg majd. A legutóbbi hét statisztikái alapján a kötelezőváltás elsősorban a nagyvárosokban lakó fiataloknak éri meg, hiszen így nem érinti őket a biztosítók által, a 25 év alatti vevők esetében alkalmazott 10 százalék feletti díjemelés.

A felhasználóktól érkezett visszajelzések alapján sikeresnek mondható a biztositastipp.hu különleges szolgáltatása is, ami egy chat program segítségével kínál kommunikációs lehetőséget az ügyfelek és a biztosítási szakemberek között. Ezen a csatornán legtöbben a biztosító egyesületekről, illetve a biztosítóváltás folyamatáról, a teendőkről érdeklődnek.