A General Motors (GM) fejlesztő és formatervező stúdiója meghívta az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb műsorvezetőjét, Jay Lenót, hogy vegyen részt legújabb tanulmányautójuk kidolgozásában. Leno elsősorban a formaterv megalkotásában segített.

Egyértelműen felfedezhetők a Cadillacre jellemző jegyek, sőt, akár a Cien továbbfejlesztett formájának is tekinthetnénk, amibe egy Le Mans-i versenyautó jegyei keveredtek. A sportkocsi 4,7 méter hosszú, a több mint kétméteres szélességhez alig 1,2 méteres magasság társul.

Ám az EcoJet formája kevésbé meglepő annál, ami a szénszálas műanyag karosszéria alatt rejtőzik. A száguldáshoz nem holmi hagyományos erőforrást használnak, hanem egy gázturbinát, amit helikopterek számára fejlesztettek ki. De ezzel nincs vége a sztorinak, mert az üzemanyag sem a megszokott: biodízellel megy a kicsike.

Egy Corvette Z06 vázába építették be a hajtóművet, amely 650 lóerőt illetve 540 Nm nyomatékot indít a kerekek felé.

Nem véletlenül kérték fel a showmant a közreműködésre, aki köztudottan rajong az autókért. Idén például ő vezethette a felvezetőautót a daytonai 500 mérföldes versenyen. Ferrari Enzója mellett van egy olyan masinája is, amibe egy tank motorját építették be.