Az ország legnagyobb hipermarket-lánca és a biztosítási piac második legnagyobb szereplője új, közös termékcsoporttal lépett a piacra. A mai naptól a Tesco és a Generali összefogása nyomán a cég áruházaiban Tesco Kötelező Autóbiztosítás és Tesco Casco biztosítást köthetnek az ügyfelek. Terveik szerint a jövőben további, pl. lakás- és vagyonbiztosítási termékek is elérhetővé válnak az ország 62 Tesco hipermarketéből 53-ban.

Tesco gazdaságos biztosítás

Mindkét járműbiztosítási termék esetében a Tesco vásárlók számára külön kedvezmény vehető igénybe. Az elérhető díjkedvezmény mértéke a kötelező esetében az adható egyéb kedvezményekkel együtt elérheti akár a 45 százalékot is, a casco esetében az adható kedvezményeken felül, további 10 százalék a Tesco kedvezmény.

A Generali jelenleg 1,6 millió szerződést kezel, ebből a gépjármű szerződések száma közel 650 ezer. Piaci részesedésük ezzel a casco piacon 22 százalék, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási területen 14 százalék.

Nem ez az első autós érdekeltsége a Tescónak, hiszen az áruházlánc 2004. második negyedévétől saját benzinkutakkal egészítette ki tevékenységét, jelenleg 37 töltőállomásuk van.