A Shanghai Automotive Industry Corporation félsikert ért el: csak a Roverek gyártási jogát sikerült megkaparintania, ám a márkanévre a Fordnak volt elővásárlási joga, és élt is ezzel. Az amerikai konszernnek egyelőre nincs semmi konkrét terve a Rover márkanévvel, csupán annak elértéktelenedését szeretné elkerülni, főleg a magasra pozícionált, szintén általa gyártott Land Rover terepjárók érdekében.

A kínaiak odahaza a Rong Wei (Nagy Tekintély) néven dobják majd piacra az autót, de az angol anyanyelvű országokba más elnevezés kell, hiszen angolul kiejtve a név nagyon hasonlít a wrong way, magyarul rossz irány kifejezésre. Ezekben az államokban tehát Roewe néven árulják majd a kocsit.

Az első kínai Rovert, amely hamarosan elkészül a korábbi 75-ös modell alapján, még a Pekingi Autószalon előtt megismerheti a közönség. Annak az elején már a most bemutatott, a Rover emblémájára hasonlító új márkajelzés fog trónolni (beszélik, hogy a standon a modellek Adios sportruhában feszítenek majd…).

Csak remélni tudjuk, hogy az elkövetkezendő autókiállításokon nem fogunk Foyotákkal, Wondákkal, és Hitsubishikkel találkozni.