Új motor a Dakarra 1

Új motor a Dakarra

A legutóbbi Dakar Ralin elért elsöprő sikere után az osztrák gyár már teljes gőzzel készül a következő, 2007-es szezonra. Ezzel egyidejűleg megkezdődik a KTM 690 Rally Replica gyártása, melyet magánversenyzők számára készítenek. Ezt a motorkerékpárt a gyár sportosztálya fejleszti, és tesztelését a világ legjobb motorversenyzői végzik.

Az új motort a gyári versenycsapat tapasztalatai alapján fejlesztették, és a KTM “Ready to Race” filozófiájához híven kizárólag világversenyeken is bevált műszaki megoldásokat alkalmaznak benne. A versenykész gépet csak rendelésre lehet majd kapni.

Nyolc kilogrammal könnyebb motorkerékpár, mint a korábbi 2006-os 660 Rally Replica, amely komoly előnyt jelent, hiszen a pilóta könnyebben tartja meg. A motor különösen merev csővázra épül, melynek geometriája optimális súlyeloszlást tesz lehetővé.

Az ergonomikus tanknak és a lapos ülésnek köszönhetően a motor még a különösen nehéz szakaszokon is jól uralható. A váz kialakítása miatt a 690 Rally Replica nemcsak gyorsabb, hanem stabilabb is.

A 690 Rally Replica hajtásáról új, egyhengeres motor gondoskodik. Az új motorblokk három kilogrammal könnyebb, mint korábban, ám teljesítménye meghaladja az elődét, futása sokkal kiegyensúlyozottabb a korábbinál. Az új blokk sebességváltója hatfokozatú.

Már a következő Dakaron is ezzel a motorral fognak rajthoz állni a KTM csapat versenyzői. Ez a biztosítéka annak, hogy a motorkerékpár későbbi vásárlói tökéletes gépet vehessenek majd át. A motor 2007 márciusától kerül kereskedelmi forgalomba.