Kész McRae autója 1

Kész McRae autója

Korábban szó volt arról, hogy Colin McRae kifejleszti a szerinte ideális raliautót, amely mostanra úgy tűnik, el is készült. A korábbi ralivilágbajnok egy olyan autó vázolt fel, amely viszonylag erős motort kap, hátsókerék-hajtású és kialakítását minden tekintetben a vezetési élménynek rendelik alá.

A hírek szerint a hamarosan megrendezésre kerülő goodwood-i sebességfesztiválon meg is mutatják a nagyközönségnek a kész kocsit. Ez ugyan eltér a korábbi tervektől, de mindenképpen alkalmas lesz arra, hogy fiatalok ezzel kezdjék meg rali pályafutásukat, illetve hobbiversenyzők száguldozzanak vele.

Sem a karosszéria, sem az erőforrás nem a sorozatgyártásból érkezik. 2,5 literes szívó motor kerül a járműbe, amit nem valamelyik nagy gyártól vásároltak. A műszaki részleteket csak a bemutató után árulják el, de igazán izgalmas lenne mondjuk egy Cosworth-tól származó hajtómű. A kocsit csővázas szerkezetre építik fel, ami nem csak masszívvá teszi a járművet, de a tömege is csekély marad.

A kis sorozatban piacra kerülő kocsi elkészítéséhez nem csak nevét és vezetési tudását adta McRae, de állítólag pénzét is. Vélhetően sikeres lesz a projekt, hiszen Nagy-Britanniában töretlen a skót versenyző népszerűsége. Korábban a Subaru értékesítés is az ő rali szereplése kapcsán nőtt meg a szigetországban.