Eddig hivatalosan nem volt kapható a fortwo modell a tengerentúlon, csupán néhány smart került az amerikai autópiacra, amit egy kaliforniai székhelyű cég árult igen borsos, 25,000 dolláros (5,5 millió forintos) áron.

Abban bíznak a cég vezetői, hogy a hamarosan bemutatkozó megújult smart-nak akkora sikere lesz, mint amekkorát a BMW ért el a MINI-vel ebben a kategóriában. Ebben sokat segíthet, hogy mostanában két népszerű mozifilmben is feltűnt a kisméretű városi autó.

Legnagyobb vonzereje az lehet a kétszemélyes smart fortwo-nak, hogy a New Yorkhoz hasonló zsúfolt városokban, akár orral a járda felé, keresztben is lehet vele parkolni, anélkül hogy kilógna a járdával párhuzamosan parkoló autók közül. Igaz, ehhez előbb módosítani kellene a parkolási szabályokat, mert azok egyelőre ezt tiltják.

Nagy kérdés, hogy ennek ellenére lesz-e igény a legendásan nagy autókat preferáló Amerikában egy ilyen apróságra, hiszen a négyajtós, szintén aprótermetű smart forfour sem volt túl sikeres a kontinensen. Az új fortwo mellett szólhat viszont az a tény, hogy Amerikában is egyre komolyabban veszik a takarékoskodást az üzemanyaggal.