Petter Solberg és navigátora Phil Mills 2000 óta versenyeznek a Subaru rali csapatában. A 30 éves norvég és a 42 éves velsz-i további három évig marad a kékeknél, hiszen a most bejelentettek szerint 2009-ig kötöttek szerződést a japán márka sportcsapatával. Az eddig eltelt hat év alatt Solberg 13 futamon nyert, 30-szor állhatott fel a dobogóra és 2003-ban az egyéni világbajnoki címet is megszerezte.

“Nagyon örülünk, hogy Petter marad a Subarunál, ez nagyszerű hír a csapatnak. Nehezen kezdődött az idei szezon és az általunk felállított elvárások alatt teljesítettünk. De biztosak vagyunk benne, hogy most már jó irányba haladnak a technikai fejlesztéseink. Ismét versenyképesek leszünk, és ahogy Petter, úgy mi is hiszünk benne, hogy újra lehetőséget tudunk neki adni, hogy megszerezze második és remélhetőleg harmadik Vb címét is.” – mondta a csapat igazgatója Richard Taylor.

“A legfontosabb, hogy nyerjünk, ez az, amit én is és a csapat is akar. Tudom, hogy most nehéz helyzetben van a Subaru, szó volt arról is, hogy esetleg csapatot váltok, de tisztában vagyok vele, hogy a Subaruban meg van a képesség és rendelkezésre állnak a legjobb emberek, hogy kezeljük a helyzetet. Nagyon, nagyon bízom benne, hogy hamarosan ismét elkezdünk nyerni. Nem írtam volna alá, ha nem úgy látnám, hogy a csapat ne lenne képes újra győzni.” – mondta Solberg.