Hogy az igazi, Tennessee-ben élő amerikai hazafiak megóvják hazájukat a gaz olajkereskedők befolyásától, képesek 1600 dolláros (343,000 forintos) árat fizetni egy házi szeszfőző-toronyért.

Ebben, a gyár állítása szerint mintegy 2,6 gallon alkoholt lehet egy fordulóval előállítani kukoricából, cukorból, élesztőből és vízből. Az így készített üzemanyag olcsóbb is, mint a kutaknál kapható benzin és a gyártáshoz szükséges berendezés is csupán néhány négyzetméternyi területet foglal el.

Amerikában nem újdonság az alkohol üzemanyagként történő hasznosítása, hiszen már Henry Ford is úgy álmodta meg “A” modelljét, hogy az ne csak benzinnel, hanem alkohollal is üzemeljen. Igaz, akkor ennek elsősorban nem anyagi, vagy környezetvédelmi okai voltak hanem a benzinellátás bizonytalansága miatt volt erre szükség.

Tennessee-ben nagy múltja van az alkoholgyártásnak, de a forgalmazó céget leszámítva, mindenki jobban járna ha inkább Jack Daniel’s-t lehetne otthon előállítani, mint autóba való üzemanyagot.

Ennek ellenére az USA-ban legalább megvan a legális formája a saját készítésű üzemanyag előállításának, nálunk erre minden bizonnyal még jó ideig nem lesz mód.