Megvalósul a McLaren Viper 1

Megvalósul a McLaren Viper

Detroitban egy különleges Viper-t állított ki a Daimler Chrysler. Az átalakított sportkocsi motorját a McLaren tuningolta 600 lóerő fölé. Most úgy hírlik, hogy a cég nem hagyja raktárban porosodni a tanulmányautót, hanem sorozatgyártásba küldi a kocsit.

Egy amerikai fotósnak sikerült lencsevégre kapnia a tesztelés alatt álló autót. A kiállítási modell legizgalmasabb részlete a nyitott szívórész volt, amelyet némileg átmentenek a szériába is. Erről árulkodik a motorháztető középső kitüremkedése, amelyben belül vezetik végig a levegőt az orrész nyílásától, egészen a légszűrőig.

A pletykák szerint a V10-es motor még a tanulmányénál is erősebb lesz, nem lehetetlen, hogy 650 lóerőt hoz ki belőle a McLaren. Ezzel pedig 3,5 másodperc is elegendő, ahhoz, hogy a Viper álló helyzetből 100 km/órára ugorjon.

A kiszivárgott pletykák szerint nem csak a motortuningot veszik át a Detroitban megismert járgányből, de ahogy ott, úgy itt is karbonból lesz majd a motorháztető.

Nem véletlen, hogy a Chrysler erősebbé teszi a Vipert, hiszen a Corvette is nagyon készül, ők a Corvette csúcsváltozatát egy kompresszorral spékelik meg. Állítólag a jelenleg még Blue Devil néven ismert kocsi, a legendás Stingray utónévvel mutatkozik be.

Az autó várhatóan 2008-ban kerülhet piacra.