A Medal Of Honor legújabb, kifejezetten ejtőernyős küldetéseket tartalmazó epizódjában kipróbálhatóak a legendás katonai terepjárók.

A szakértők véleménye szerint az 1999-es megjelenése óta 27 millió darabos eladással büszkélkedő népszerű játéksorozat egyik legnagyobb erénye, hogy sokat adnak a történelmi pontosságra, hitelességre. Ennek az elvnek megfelelően dolgozták ki a klasszikus Willys-Overland Jeep-ek irányítását is. Rögtön kétféle felszereltség közül is választhatnak a játékosok, így akár szállító módban vagy mobil támadóegység módban is harcba indulhatnak az önjelölt háborús hősök. Utóbbiban a járműre erősített fegyvereket is lehet használni a jármű négykerék-hajtása mellett.

Nélkülözhetetlen szerep jutott a II. Világháború során a Jeep-eknek. Használták őket az ellenség felkutatásában, információcserében, az állományok mozgatásánál is.
A háború folyamán 350 000 darab Willys Jeep gördült le a gyártósorról, volt olyan idő, mikor másfél percenként hagyta el egy elkészült autó a gyártósort.