Eredetileg március 31-ig kellett volna átadni az M6-os autópálya Érdi tetőtől Dunaújvárosig tartó szakaszát, de csak most, június 11-én kerül rá sor. Az 58,6 kilométeres szakaszt vasárnap délután adják át a forgalomnak, amit azután aznap éjfélig ingyenesen használhatnak az autósok. Hétfőtől aztán a többi sztrádához hasonlóan itt is csak matricával lehet majd autózni.

Ezúttal sincs teljesen kész az autópálya, azt csak ideiglenesen adják át. A továbbiakban a forgalmat nem zavaró munkálatok folynak majd. Várhatóan szeptember végére készül el véglegesen a 128 milliárd forintért épülő útszakasz, amelyen 11 csomópont és 61 híd is található.

Egyelőre hiányzik az autópályás összeköttetés az M6-os és az M0-ás között, az autóúttól az Érdi tetőig tartó 8,3 kilométeres szakasz továbbra sincs kész. Az M6-os több mint kéthónapos csúszása miatt a kivitelező nem fizet kötbért, mert a beruházás PPP-konstrukcióban valósult meg. Ezért a késés miatt az állam később veszi használatba az autópályát, azaz annyival később kezdi fizetni a rendelkezésre állási díjat is.