Új Coupé a Bentleynél 1

Új Coupé a Bentleynél

Azt fontolgatja a Bentley Motors, hogy az Azure kabrió alapjaira egy zárt, kétajtós modellt épít. “Igen, többek között azzal is foglalkozunk, hogy elkészítsük a legjobb modelljeink Coupé változatát.” – mondta Ulrich Eichhorn a Bentley műszaki vezetője az Automobilwoche című lapnak.

Ellenben visszautasította azokat a szóbeszédeket, amik a Continental sorozat alapjaira épített négyajtós Coupéről szólnak, amivel a 2009-ben érkező Porsche Panamera-nak állítanának konkurenciát. “Úgy véljük a Bentley nem lenne sikeres abban a szegmensben ezért nem is készítünk oda autót.” – érvelt a vezető.

Nem fukarkodott viszont a dicséretekkel Eichhorn az új 911 Turbo-ban bemutatott változó geometriájú feltöltő kapcsán. A benzinmotoroknál szériában most először alkalmaztak változó állású lapátozással működő turbót, így a 911-es 3,6 literes motorja 480 lóerőre képes.

” Ez egy Fanatsztikus motor. A Bentley is komolyan érdeklődik a változó feltöltés iránt. Amit a vevők a teljesítmény tekintetében elvárnak, azt mi megadjuk nekik.” – Ezzel arra utalt a mérnök, hogy a Bentley Continetal GTC-ben szereplő 12 hengeres motor, jelenleg két hagyományos turbóval 560 lóerőt tud, ami a váltózó geometriájú feltöltőkkel akár 700 lóerő is lehet.

Ellenben arra a kérdésre, hogy dízel vagy hibrid hajtásban gondolkodik-e a Bentley, nemleges választ adott Eichhorn. “Egyik megoldás esetében sem látjuk, hogy jelenleg említésre méltó kereslet lenne iránta. A vevők nem azért vesznek Bentley-t, hogy spóroljanak az üzemanyaggal.