A Porsche AG igazgatótanácsa elhatározta, hogy a lipcsei gyárban készül majd a négyajtós Panamera sportkupé. Az autót már fejlesztik, 2009-ben mutatják be a piacon. Az új típus érdekében a Porsche kibővíti a lipcsei gyárat. Az új épületek, illetve gyártási berendezések mintegy 120 millió euróba kerülnek majd.

„A Cayenne és a Carrera GT gyártásánál lipcsei gyárunk kétség kívül bebizonyította, hogy a legmagasabb minőségben képes prémium kategóriájú autókat készíteni.” – mondta Dr. Wendelin Wiedeking, a Porsche AG elnök-vezérigazgatója.

A Panamera teljes gyártási folyamatainak mindössze 15 százaléka zajlik majd a Porsche saját gyáraiban, de a munka 70 százalékát Németországban végzik. A Panamera motorjait a Porsche, zuffenhauseni üzemében készítik, míg a fényezett karosszériát a Volkswagen hannoveri gyára szállítja majd. A Cayenne esetében is a VW készítette a kasztnit.

Egyelőre az autó műszaki megoldásairól keveset tudni, de állítólag az orrmotoros jármű készül mind hátsó-, mind összkerék-hajtással is. A Porsche limuzin a Cayenne-ben alkalmazott 4,5 literes V8-asokat kapja meg elsőként, a 340 lóerős szívó, és a 450 lóerős turbófeltöltős motorral is kapható lesz az autó.

A leginkább figyelemreméltó változatba a Carrera GT 5,7 V10-esét szerelik. A várhatóan közel hatszáz lóerős kocsi így könnyedén száguldhat 300 km/óra felett.