Nem új az ötlet, elsőként negyven évvel ezelőtt, 1966-ban mutatott be a Ford olyan modellt, amit kifejezetten autókölcsönzőbe szántak. A mostani 500 darabból álló, fekete fényezéssel és széles aranyszínű csíkkal díszített Mustang Shelby GT-H is ilyen. A névben található “H” betű a Hertz autókölcsönző nevére utal, hiszen a nem mindennapi bérautók az ő flottájához tartoznak.

A New York-i Autókiállításon bemutatott GT-H-t az alap Mustang GT-hez képest kisebb módosításokkal gyártják. Utasterében apró, sorszámmal ellátott fémtábla jelzi, hogy nem “sima” GT-vel van dolga a sofőrnek.

Annak érdekében, hogy a kölcsönözhető modell még nagyobb élményt nyújtson a bérlőknek, a 4,6 literes V8-as 300 lóerejét további 25 lóval megnövelték, míg a motor forgatónyomatéka 13,5 Nm-rel emelkedett. Módosított kipufogórendszert és 3.55:1 áttételű hátsó hidat kapott az autó.

Hogy a megnövelt teljesítmény gond nélkül eljusson az aszfaltra, átalakították a futóművet is. Ennek érdekében az autó áthangolt lengéscsillapítókat és feszesebb rugókat kapott, 17 colos alumínium kerekein 235/55 ZR17-es, nagyteljesítményű abroncsok feszítenek.

Az autók még áprilisban eljutnak szolgálati helyeikre, ahol 2007-ig lehet őket kibérelni és kipróbálni, milyen egy 325 lóerős autó volánja mögött ülni. Várhatóan 2007 elején, árverésen értékesítik majd a Shelby GT-H flottát.

Ezen kívül a cégnél 8000 darab, az úgynevezett Fun Collection-be tartozó egyéb bérautó várja az ügyfeleket az észak-amerikai repülőtereken, melyek mindegyike valami pluszt kínál az egyszerű közlekedésen túl.