Új formában a Volvo XC90 1

Új formában a Volvo XC90

Alig észrevehetőek a változtatások, melyeket hivatalosan csak májusban mutat be a Volvo. Az első fényszórók teljesen sima burát kapnak, a felső részen kissé a formájuk is megváltozik, ezzel némileg agresszívabbá téve az autó orrát. Emellett átrajzolták az első lökhárítót is.

Hátul is új lámpatestekkel látták el a svédek az XC90-est, a tolatólámpa és az index lett hangsúlyosabb. Máskülönben hátul a lökhárító alá futó védőborítás-díszítés is szélesebb lett.

Amiről egyértelműen azonosítani lehet az új modelleket, hogy az oldalsó irányjelzők a külső visszapillantó-tükrökbe kerültek.

Belül új anyagokkal és krómozott elemekkel egészült ki a nagy Volvo, amivel sikerült hangsúlyosabbá tenni az autó minőségi kialakítását. A látványon kívül a motorkínálattal is foglalkoztak északon, így új benzines motorral is bővült a paletta.

Az új S80-ban bemutatott 3,2 literes, soros hathengeres motor az XC 90-be is bekerül. Az új erőforrás maximális teljesítménye 235 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 320 newtonméter.