A hétvégén tartotta évnyitó sajtótájékoztatóját a Volvo Bad Saarow-ban, ahol a cég vezetői a következő évek programját ismertették. A következő 18 hónapban öt új modellt mutat be a svéd autógyártó. A modellpaletta bővítése májusban kezdődik, ekkor kezdik értékesíteni a már bemutatott C70 kabriót. A fémtetős kupé-kabrió egymaga váltja le a korábbi különálló kupé és kabrió C70-est.

Ezzel párhuzamosan vezetik be a svédek új zászlóshajójukat, az S80-ast. Az autót február végén a Genfi Autószalonon leplezik le, a bejelentés szerint a jármű komoly, a Volvóhoz méltó biztonságtechnikai újításokkal érkezik.

Szeptemberben a Párizsi Autószalonon ismerhetjük meg a tanulmányautóként már látott C30-ast. Az autót kifejezetten sportos modellnek szánják, ezért csak háromajtós változat készül majd. 2007 elején érkezik a Volvo nagy kombijainak új generációja, benne a V70 és az XC 70 szabadidőautó utódjával. Túl ezen, egyes hírek szerint a Volvo azt tervezi, hogy háromtagúvá bővíti a szabadidőautó (SUV) kínálatát. Az XC90 és az XC70 mellett a V50-ből is piacra dobhatnának XC változatot.